Kekliklere saldırır, güvercinlere saldırır, tilkilere saldırır, dünya yıkılsa hayatta kalır.Doğanın belalısıdır benim minik mafyam..Siyah-beyaz gibi görünür ama kanat ve kuyruk üstü parlak yeşil-mavi, uzun kuyruklu..dayılanarak yürüyen bir kuş görmüşseniz , heh bildiniz evet onlar benim smokinli mafyalarımdan başkası değildir..
Kentin göbeğinden dağların tepesine, her yerde yaşarlar mekan ayırt etmezler çok. Koca Anadolu bozkırlarına bakın. Halkımızın aman vermez baltasından veya önüne gelen her şeyi ateşe vermeye meraklı köylümüzün yangınından kurtulmuş tek basına dağın tepesine hakim olmuş şu bodur ağaca da bakın. İşte o tek bodur ağacın üzerindeki,tavanlı yuva , mafyamındır 🙂 Bunca yıldır yollardayım, daha bir tanesini ezilmiş görmedim. Ama ezilmiş her canlının başında onu ziyafet çekerken görebilirsiniz..Bir kuş sütü eksiktir.Aklınıza gelebilecek her şeyi yer,her şeyi aşırır.Mafyadır ya hani bayılır değerli eşyalara..Yüzük, küpe gibi parlak nesneleri, kaldırabileceği her türlü renkli eşyayı taşır yuvasına..
Diğer kuşların başının derdidir minik kargalarım. Ana-baba karatavuğun tüm çabalarına karşın yumurtalarını çalar gider yuvalarından 😃 Şahinlere, doğanlara en yırtıcı kuşlara bile saldırır.“Bulaşmayayım” desek de bir anlamı yoktur. O bulaşır zaten ! Artık huyundan mıdır,suyundan mıdır bilemem! Nesillerin tükenmekte olduğu bu dönemlerde hızla üreyebilen tek kuş türümüz olan kargalar canımsınız,iyiki varsınız ,küçük smokinli mafyalarım 🙂)