Fırça ve Genel Tüy Bakımı
Bir köpeğin tüyünü fırçalama miktarı, o köpeğin tüyünün uzunluğu ile orantılıdır. Bu, başlangıçta Albert Einstein tarafından formüle edilen ve ne yazık ki görelilik fırçalama teorisini kendine uygulamayı unutmuş olan matematiksel bir ilkedir. Kısa tüylü bir köpeğiniz varsa, haftada bir, ancak uzun tüylüyse , günde bir kez bir minimum gereklilik olabilir. Birçok insanın yaptığı gibi, görevi yerine getirmek için eski bir insan tüy fırçası kullanmaktan ziyade, köpeklerin hassas cildi korumak için özel olarak yapılmış yumuşak yuvarlak ipuçlarıyla bir fırça satın almak daha iyi. Uzun tüylü bir köpeğiniz varsa, düzenli fırçalama yapsalar bile, bazen katlarında paspaslar geliştirebilirler. Bu olduğunda, evcil hayvan mağazasında satın alınabilecek bir mat paspas olarak adlandırılan bir cihazı kullanmak daha iyi, Paspasınızı bir makasla kendiniz kesmeye çalışmaktan ziyade.
Bazı ırkların kürk uzunluğuna bakılmaksızın diğerlerinden daha fırçalama gerektirdiğini belirtmek önemlidir. Mesela Alman Çoban Kürkü. Bir GSD’nin sahibi günlük fırçalamanın günlük vakumlama veya tarama tarafından takip edilmesi gerekeceğini çok iyi bilir.
Birinin köpekler üzerinde gerçekleştirmesi gereken tımar görevlerinden bazıları tamamen hoş değil. Ancak şansınız, hem sizin hem de köpeğinizin fırçalamanın keyfine varacağı, özellikle köpeğinizin uzun tüyleri varsa. Fırçalama, hayvana keyifli bir sansasyon getiren huzurlu, sevgi dolu bir etkinliktir ve gevşeme artı ikinize de mutlu gülümsetir.
Bazı daha uzun tüylü köpeklerde, fırçalama her zaman yeterli olmaz.