Bunları bilmiyorsunuz,bilseniz de çok fazla işinize yaramayacak ama ben biliyorum sizde bilin 🙂)
-İstiridyeler yaşamları boyunca birçok kez cinsiyetlerini değiştirirler.
-En gürültücü memeliler Mavi balinalardır , 805 km uzaktan algılanabilen alçak frekansta ses dalgaları üretebiliyorlar.
-Deniz atları tek eşli canlılardır. Hayatları boyunca sadece tek bir eşleri olur.Bir de erkekleri doğum yapabilen tek canlıdır.
-Elektrikli yılan balıkları 600 volta kadar elektrik verebilir ve bu bir atı nallarını havaya dikerek öldürecek kadar güçlüdür.
-En yaşlı kaplumbağa 152 yasındadır ve halen ölmemiştir.Galapagos kaplumbağası diye tanıyabilirsiniz.
-Yetişkin bir panda günün 12 saatini yemek yemeye harcar ve bu süre boyunca 12 kg bambu yer.Bu bir tık bana benziyor 🙂
-Bütün puffer balıkları insanlara göre , siyanürden 1200 kat daha ölümcül olan tetradoksin denilen bir toksin içerir. Buna rağmen fugu denilen pufferbalıkları Japonya’da yenilmektedir.Birgün de japonlar yüzünden eve kapanırsak şaşırmayın diye söylüyorum..
-Keçi ve koyunların 360 derecelik çevrelerini görebilmelerini sağlayan dikdörtgen şeklinde göz bebekleri vardır.Hadi canım demeyin de araştırın doğru söylüyorum..
-Çiftleşme sonrası erkek tarantula dişiden olabildiğince uzağa kaçar, çünkü dişi onu yer.Doğadaki bütün kadınlar manyak 🙂
-Baskın erkek bir fil çiftleşme sezonu kendisine 40-50 filden oluşan bir harem kurabilir.Bütün erkekler de aynı 🙂
Bu absürt bilgiler çok bende.Bu başlığıma olan ilginizi görelim devamı gelecektir dostlarım 🙂