Bilindiği üzere hayvanların çoğunda yaradılış özelliği açısından tüyleri olan varlıklardır. Ve dönemsel geçişlerde çok zorlanmamaları adına yapılması gerekenler bulunmaktadır. Bir insan olarak bizim bile önlemler aldığımız bu aylarda kedi ve köpeklerde yazlık bakım nasıl yapılır.
Öncelikli olarak günlük dışarıya çıkış ve dışarıda oynama zamanlarında değişiklik ile başlanabilir. Güneşin dik konumda dünyaya vurduğu öğlen saatlerindeki aktivite sürelerini değiştirmek kedinizin ya da köpeğinizin sıcak saatlerde kendiliğinden sıcaktan korunmasına sebep olacaktır.
Sıcaklık olarak çok yüksek derecelere ulaşabildiği özellikle yaz aylarında evcil hayvanınızı herhangi bir yeri açık olmayan mekanlarda bırakmamalısınız. Bırakmanız hayvan üzerinde strese, baygınlık geçirmesine hatta ölmesine dahi sebebiyet verebilmektedir.
Hayvanınızın besleme alışkanlığı dışına çıkmadan besleme yapılmalı ancak yaz aylarında yemiş olduğu hatta vermiş olduğumuz mamaların yağlı gıdalar içerdiğini ve susama durumunun iki katına çıkabileceğini hesaplayarak mama kabının yanında mutlaka su kabının dolu olmasına özen göstermeliyiz. Eğer bahçeli bir eve sahip isek yeşillik bir alan oluşturabilir, gölge yapacak bitkiler ekebilir, ya da küçük bir havuz imkânı sağlayabiliriz. Son derece yardımı dokunacaktır.