Eğitilemediği söylenen hayvanların başında gelmekte olan kediler itaat üzerine eğitilemezler. Eğitim üzerine saldırı veya arama kurtarma gibi eğitimleri de yerine getiremez yani dolayısıyla eğitimi kabul etmezler. Peki kediler eğitilebilir mi sorusu sıkça karşımıza çıkmakta olan bir sorudur.
Fakat kedilerinde anladığı ve uyguladığı birtakım eğitimler verilmektedir. Yapmasını hoş karşılamadığımız bir durumu yapmaması konusunda eğitebiliriz. Çok zaman yanıt verdikleri bir durum olsa da bu durumlarda bile bazen bizi dinlemezler. Eğitim süreçleri zorlanacağınız ve gerçekten sabır göstermeniz gereken süreçlerdir. Eğitim esnasında cezalandırma süreci olumsuz etkileyeceğinden ceza vermekten kaçınmanız sizin yararınıza olacağı gibi kedinizin de sizden soğumasına engel olacaktır.
Kediler aniden gelen ve yüksek tonlardaki seslerden çok hoşlanmazlar. Bunun yanı sıra sahibiyle aralarındaki ilişkide çok dikkatli hayvanlardır. Bir sürü psikolojisi taşımadıklarından sebep canlarının istediğini yapmaktadırlar. Yapmasını istemediğiniz bir şeyi yaparken gördüğünüzde ona bağırarak tepki vermeyin ama sinirli olduğunuzu belirtecek şekilde bakarak hayır demeniz ve yapmadığı takdirde ödüllendirmeniz gerekmektedir. Kediler için ödül bazen sadece sevilmekten ibaret olabilmektedir. Fakat bir kedinin en iyi eğitim süreci mama vermeden önceki zamandır.