Köpekler insanlar tarafından verilen komutlara uymak adına can atan varlıklar olarak bilinmektedir. Birçok eğitim türü vardır. 5 aylıktan sonra her komut öğretilebilir ve birçok alışkanlık kazandırılabilir. Köpek eğitim çeşitleri nelerdir denildiğinde şöyle sıralamaya almak en doğrusu olacaktır.
• İlk olarak tuvalet eğitimi ya da diğer şekilde tuvalet alışkanlığı verilebilir. En kolay eğitim türü olarak bilinir. Fakat doğru yapılmadığında olumlu sonuç alınamaya bilmektedir.
• Temel itaat eğitimi köpeğinizin birtakım komutları algılaması ve uygulamasına yarar örneğin otur, kalk, yat, koş, gel, bekle, dur gibi.
• İleri itaat eğitimi evcil hayvanınızın ileri düzeyde komutlara uyabileceği eğitimdir. Temel itaat eğitiminin çok üstünde bir eğitimdir. Ve komutlar arasında saldır, koru gibi komutları da barındırmaktadır.
• Evde köpek eğitimi kendi köpeğinize temel itaat alanında birtakım eğitimleri vermeniz kapsamlıdır. Fakat ne kadar iyi bir eğitmen olduğunuza bağlı olarak komut alma gibi bir durum söz konusudur.
Fakat insanlar gibi doğduğundan itibaren bir şeyler öğrenmesi sahibinin elinde olan bir durumdur.