Bonacibo Köpek Maması, üretim fabrikası İzmir’de olan Çağatay Yem Firması tarafından üretilmektedir. Şu an için tavuk ve kuzu etli mamaları vardır
Tavuk ve kuzudan oluşan iki çeşit ürünü vardır. Bunlar da yavru, yetişkin ve yaşlı köpek mamaları kategorilerine ayrılarak beş üründen oluşmaktadır.
Tavuklu ve kuzulu etlerinde de balık içeren bu mamalar içerik bakımından yüksek et oranlarına ve dengeli besin değerlerine sahiptir.
Ürün içeriklerine baktığımızda bağışıklık ve sindirim sistemi düzenleyici ürünler olduğunu görüyoruz. Soya, hayvansal yan ürünler, şeker pancarı küspesi, koruyucu ve katkı maddesi gibi zararlı ürün bulundurmayan Bonacibo, dengeli besin değerleri ve kaliteli içeriği ile köpek beslenmesine oldukça uygundur.
Yerli üretim olduğundan mamalar daima taze ve yeni üretim olarak gönderilmektedir.
Mamadaki olumsuz içeriklere değinecek olursak:
- Yüksek karbonhidrat oranı içermesi
- Karbonhidrat köpeklerde ne kadar gerekli tıklayarak daha çok bilgi alabilirsiniz.
- Yüksek tahıl oranı içermesi
- Glucosamine ve chondroitin oranının düşük olması
- Pirinç ve mısır gibi glisemik indeksi yüksek tahıllar içermesi
- Birden fazla tahıl çeşidi bulundurması
- Pirinç tahılının arsenik içermesi
- Et kaynaklarının nereden geldiği ve ne olduğu tam olarak bilinmiyor.
Mamadaki olumlu noktalara değinecek olursak:
- %30-%44 arasında et oranı içermesi
- Taze olması, mamanın raflarda çok bekletilmeden yani üretim tarihine yakın olan paketler halinde satılması
Her ne kadar taze ve dengeli bir besin değeri olsada, mamada var olan olumsuz koşullar nedeni ile önermediğimiz bir mamadır.
Mamanın kalitesi: ⅖
Mamanın kalite/ fiyat oranı: ⅗
Mamanın içeriği: ⅖
Mama önerilebilir mi? Hayır