Ciklet Balığı Özellikleri ve Bakımı
Çiklet balığı, akvaryum severler tarafından en çok tercih edilen balık türlerinden biridir. Bunun nedeni, özellikle diğer balık türlerine göre daha büyük olmaları ve farklı renkleriyle birlikte akvaryum içerisinde hoş bir görüntü oluşturabilmeleridir. Ciklet balığının bilimsel adı Sihlid olarak bilinmektedir ve ana vatanları güney Amerika’dır.
Ciklet adını, ülkemizde onu besleyen balık severler tarafından almıştır. Genellikle koruyucu yönleriyle bilinen çiklet balıkları, özellikle bulundukları bölgeyi korumaları ve diğer balıklar ile anlaşamamaları ile bilinmektedir. Bu nedenle akvaryumda eğer çiklet balığı beslemekteyseniz başka bir tür almamanız tavsiye edilmektedir. Meraklıları için çiklet balığı ile ilgili tüm detayları ele aldık. Peki çiklet balığı özellikleri ve bakımı nelerdir. İşte çiklet balığı özellikleri v bakımı…
Ciklet Balığı Özellikleri
Çiklet balığı beslemek istiyorsanız en iyi bakımı yapabilmek için çiklet balığı özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Çiklet balığı özellikleri aşağıda ki gibi sıralanabilir.
• Çiklet balığı, hepimizin de yakından tanıdığı levrek ailesine mensuptur.
• Ana vatanları güney Amerika olmasının yanı sıra Güney Afrika’da da yetişmektedir. Sıcak yerleri seven çiklet balıkları ülkemize genellikle Güney Afrika’dan gelmektedir.
• Çiklet balıkları her renkte olabilir. En yaygın görülen rengi sarıdır. Balıkların üzerinde çeşitli desenle ve çizgiler yer alabilir.
• Yetişkin bir çiklet balığının boyu en az 2,5 cm olarak hesaplanabilir. Ancak türlerine göre çiklet balıkları 100 cm’ye kadar uzayabilir.
Ciklet Balığı Bakımı
Çiklet balığı bakımı, yapılması en kolay bakım türlerinden biridir ancak bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Çiklet balıkları, iyi bakıldığı taktirde kısa süre içerisinde yeni yavrular üretecektir. Öncelikle, çiklet balıkları diğer akvaryum balıkları ile kıyaslandığında büyük bir balık türü olduğundan fanusta değil mutlaka bir akvaryumda bakılmalıdır. Çiklet balığının bakılacağı suyun sıcaklığı, üremenin desteklenmesi için 25 ila 30 derece arasında olmalıdır. Çiklet balıkları türlerine göre otçul olabilmektedir. Örneğin zebra çiklet balıkları ve sarı prensesler otçul çiklet türlerindendir. Ancak bu balıkların mama ayırdıkları söylenemez. Bir pet shoptan temin edeceğiniz kaliteli bir yem çiklet balıklarınızın işini görecektir. Ciklet balıklarınızı her gün aynı saate, günde bir kez olmak üzere besleyebilirsiniz.