Tropheus Balık Türleri ve Çeşitleri Nelerdir?
Tropheus balığı, adını duymamış olsanız bile ülkemizde en popüler olan süs balığı türlerinden biridir. Ana vatanı Afrika olan tropheus balığı, yaşamak için sığ ve kayalık alanlar tercih etmektedirler. Bu tercihin sebebi tropheus balıklarının beslenmek için yosun yemeleridir. Tropheus balıkları kendi içlerinde birçok türe ayrılmaktadır. Bu nedenle bu balık türünü beslemeye karar verdiyseniz tropheus balık türleri ve çeşitleri konusu hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Her türün bakımı ve özellikleri ayrı olduğundan, evcil balığınız için en uygun yaşam şartlarını bu şekilde sağlayabilirsiniz. Sizin için en çok araştırılan konulardan biri olan tropheus balık türleri ve çeşitleri nelerdir konusunu detaylı bir şekilde ele aldık…
Tropheus Balık Türleri
Tropheus balıklarının yaygın olan ve bilinen yalnızca 8 türü bulunmaktadır. Bu türler şu şekilde sıralanabilir:
• Tropheus Duboisi,
• Tropheus Moorii,
• Tropheus SP Black,
• Tropheus SP Mpimbwe,
• Tropheus SP Red,
• Tropheus SP İkola,
• Tropheus Brichardi,
• Tropheus Annectens
Tropheus Bakımı
Tropheus bakımı oldukça meşakkatli ve zordur. Bu nedenle bu balıklar için ekstra özen gösterilmesi önemlidir. Öncelikle, tropheus türü bir sürü balığıdır. Bu nedenle yalnız beslenmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Tropheus balıkları yalnız beslendiğinde ne yazık ki depresyona girer ve ölürler. Tropheus balığı beslemek isterseniz en az 10 tane almanız tavsiye edilmektedir. Büyük bir pet suptan tropheus balığınız için uygun olan yemi temin edebilirsiniz. Oldukça büyük bir balık türü olduğundan beslenmesi de aynı şekilde büyüktür. Aynı zamanda sürü şeklinde beslenen bu balıklar için su içerisinde çözünen yemlerden de alabilirsiniz.
Tropheus, genellikle akvaryum balığı olmamakla birlikte küçük bir alan içerisinde asla yaşamayacaktır. Bu nedenle tropheus balığı besleyecekseniz mutlaka bir tank temin etmeniz gerekmektedir. Uzmanlar, bu tür için balık başın 40 litre suyun olması gerektiğini düşünmektedir. Bu nedene 10 balık için sahip olmanız gereken tank miktarı minimum 400 litre olmalıdır.